Fanfic ajánló #5


Már ezer éve nem volt Fanfiction ajánló, és azóta annyi jó sztorival találkoztam, hogy felsorolni is lehetetlenség. Most vegyesen hozok párat, amit szerintem érdemes elolvasni, plusz jönnek az aktuálisan futó kedvenceimből is.
Most már nem írom ki, hogy melyik spoileres A hűségesre. Talán már eljutottunk oda, hogy mindenki tudja, hogy mi történt. Aki mégis tudatlanul téved ide, az inkább ne olvasson fanfictiont, amíg be nem darálta a harmadik könyvet.




The Iron Soldier

Korhatár: 16                    Fejezetek: 43                        BEFEJEZETT
Mártival nagy kedvencünk volt ez a fici. Az alap sztori, hogy Tris újságírónak tanul, és szeretne elnyerni egy gyakornoki állást, ami hatalmas lehetőség lenne a számára. Azonban ahhoz kell írnia egy sztorit. Egy hihetetlenül jó sztorit. Aztán találkozik egy rejtélyes férfival (szerintem mindenki ki tudja találni, ki az), akinek a története eljuttatná a céljához. Azonban ahogy jobban megismeri, rájön, hogy nem csak beleszeretett, de ha megírja a történetét, az tönkretenné.
Egy jól megírt FourTris sztori, ami igaz, hogy AU, de a szereplők nem idegesítően mások, mint a könyvben megszoktuk. Izgalmas, olykor durva, de irtó romantikus sztorival találkozik, aki nekikezd.



Disremembered

Korhatár: 16                    Fejezetek: 56                        BEFEJEZETT
Ez egy kemény angst történet, vagyis rohadt sok a veszekedés benne. Tényleg csak erős idegzetűeknek, mert én párszor majdnem összetörtem valamit olvasás közben.
Tris felépül, ám szembesülnie kell vele, hogy Tobias nem emlékszik rá, ráadásul ott van Nita, aki folyton körülötte legyeskedik. Hiába az érzései, Trisnek szembe kell néznie a ténnyel, hogy nem kaphatja vissza a fiút, akibe beleszeretett. De kérdés, hogy mennyit bír elvisleni, és hogy lehet-e közöttük még valami.
Nem egy egyszerű történet, rengeteg hullámvasúttal, de egy elég jó happy enddel.



Tempest

Korhatár: 16                    Fejezetek: 1                        EGYFEJEZETES
A történet középpontjában a vihar áll, ez köti össze a főszereplőinket, és az évek múlását. Ahogy egyre idősebbek lesznek, a vihar új elhatározásokat hoz az életükbe: bátorságot, viszájt, felismerést és egymást.
Egy nagyon hangulatos one-shot, amit élvezet olvasni.



The Return

Korhatár: 16                    Fejezetek: 20                        NEM BEFEJEZETT
Mit tehet egy személy, aki ismeri a jövőt, hogy megváltoztassa azt? Mikor Tris meghal, kap egy második esélyt, hogy helyrehozza a dolgokat, és megmentse az embereket, akiket szeret. Vajon sikerülni fog neki?
Ez most nagy kedvencem, mivel nem csak izgalmas, de átkozottul jól van megírva. Na meg érdekes látni, hogy teljesít Tris a beavatáson így, hogy egyszer már megcsinálta. Tobiasszal való kapcsolatáról meg ne is beszéljünk.
Az író elkedte megírni az egészet Tobias szemszögéből is, ami hatalmas, hiszen szegény srácot teljesen összezavarja Tris felbukkanása és viselkedése. Azt a Puzzle Pieces címen találjátok.



Roommates

Korhatár: 18+                    Fejezetek: 14                        NEM BEFEJEZETT
Az eleje érdekes párosítással indul. Négyes most kezdi az egyetemet Chicagóban, ahol a barátnője, Christina is dolgozik és tanul. A szobatársa egy fura fazon Eric, akinek azonban hamarabb találkozik a barátnőjével, Trisszel, akivel az első perctől fogva remekül megértik egymást. Viszont hamar kiderül, hogy egyikük párkapcsolata sem tökéletes.
Amennyire vonakodva álltam neki, hiszen az eleje nem FourTris, és nem nagyon akartam olvasni semmit, ami más párosítást ábrázol - és hát elég részletesen, ugye 18-as -, de rá kellett jönnöm, hogy mivel az elejétől ott van a kapocs Tris és Négyes között, így el lehet viselni, és izgulhatok, mikor lesz köztük több szimpla barátságnál.

1 megjegyzés:

  1. Ezek az én kedvenceim is... Látszik, mennyire egyforma az ízlésünk!
    A Puzzle Pieces eddig elkerülte a figyelmemet, de most elkezdem!
    Köszi az ajánlót! Puszi

    VálaszTörlés