Fanfic verseny: 1. novella


Kezdetét veszi a fanfiction versenyre beérkezett művek publikálása! Öt napon keresztül minden este felkerül egy novella, amit elolvashattok, és értékelhettek.

A szavazás menete:
Hozzászólásban a véleményed mellett négy pontszámot várunk:
- Mennyire tetszett a törénet, 1-10ig
- Mennyire karakterhű a történet, 1-10ig
- Az író stílusa, 1-10ig
- A kulcs kihasználása, 1-10ig.

A pontszámok a verseny végén összesítésre kerülnek, majd el lesznek osztva annyival, ahányan leadták az adott történetre a voksukat. A legtöbb szavazatot kapott mű írója lesz a verseny győztese.

Szavazás vége: 2015. november 30.

Az 1. novellát a Tovább után olvashatjátok!



SPOILER A HŰSÉGESRE NÉZVE!
Kulcsszavak: csokitorta, Elfajzott, gyertya, rózsa, hullócsillag, remény



Köszönjük, Tris!


Már négy éve hogy, elment. Nincs olyan nap hogy, ne gondolnék rá, ne jutna eszembe gyönyörű mosolya, és az együtt töltött idő minden egyes perce. Mióta sikerült legyőznöm a tériszonyomat, minden hónapban egyszer elmegyünk Christinával a kötélpályához, mert arra szeretnénk emlékezni, milyen bátor is volt ő. Ma van az a nap. Christinával az épület előtt találkoztunk. Üdvözöl.

- Szia!

- Szia!

- Hogy érzed magad? - kérdi 

- Nem tudom, azt hiszem jól. Te?

- Jól, kösz.

- Mehetnénk? - kérdezem. A kezemben szorongatom azt a rózsát, amit a dróton száguldva a tiszteletére akarok elengedni.

- Igen mehetünk - feleli mosolyogva

Amikor felérünk az épület tetejére a megbeszéltek szerint, én megyek először. A kötélpályán suhanva meglátom az óriáskereket, elejtem a rózsát, és várom, hogy leérjen, közben eszembe jutnak a szép emlékek.

Miután Christina is megérkezett, elindulunk a Bátrak központjához, hogy Uriah, Zeke és Shauna társaságában elmenjünk a mocsár melletti parkba csillagokat nézni. Ahogy nézem a fekete égen a fényes foltokat, megpillantok egy hullócsillagot. Shauna szól nekem:

- Kívánj valamit.

- Mit?

- Amit a szíved szeretne, talán teljesül.

Kívánok. Bárcsak láthatnám őt még egyszer. A hullócsillag elmegy, és nekem marad a remény; a remény, hogy még egyszer láthatom őt...

- Ideje indulnunk - mondja Zeke; az órámra pillantok. Már fél tizenegy.

- Ideje – felelem.

Mindenki megy a maga útjára; Christina és Uriah a Kegyetlen Központba, Zeke és Shauna az újonnan épült lakókörzetbe. Ahogy egyre távolodnak tőlem, azon gondolkodom, milyen jó lenne, ha Tris is itt lenne velem, azután arra, ami a legjobban foglalkoztat: David hogyan tudta lelőni az egyetlen embert, akit teljes szívemből szerettem. Mindenki tart valahova, tartozik valakihez, de én nem tudom, hogy hova és kihez.

Visszamegyek a Bátrak központjában lévő lakásomba, és megpróbálok aludni.

Másnap reggel Amarral találkozom. Ő is úgy döntött, inkább visszaköltözik Chicagóba. Mivel minket választottak ki a város élére, nekünk kell fenntartanunk a békét az emberek között. Elindulunk, először a Műveltek körzetébe, majd a Kegyetlen Központba, utána a Barátságosakhoz és az Önfeláldozókhoz. A nap végén a kerítést és a határövezetet vizsgáltuk át. Egy újabb békés nap...

Talán Tris halála kellett ahhoz, hogy béke legyen, de mit ér a béke, ha ő nincs itt velünk…

Ma van Zeke születésnapja. Christinának az volt az ötlete, hogy a Kútban ünnepeljük. Ezt az ötletet elfogadtuk, és úgy döntöttünk, megmondjuk Uriah-nak, ő hozza a csokitortát. 

- A buli nyolc órakor lesz, ajándékot mindenki hozzon magával! - jelenti be Shauna.

Elérkezett a nyolc óra, és Uriah odaszól nekem:

- Jól vagy? - kérdi

- Jól, kösz! Te?

- Megvagyok. Bárcsak Tris is itt lenne velünk.

- Hmm... Bárcsak. Na és hol van Zeke?

- Nem tudom, már itt kellene lennie.

Ekkor belép a Kút ajtaján. Látszik az arcán a meglepettség, az öröm. Shauna fut hozzá, és átölelve üdvözli. Christina azt mondja Zeke-nek, hogy fújja el a gyertyát, és ha megettük a tortát, fel kell mennünk az épület tetejére, mert az ő ajándéka ott van. Elindulunk oda, ahonnan Tris elsőként ugrott le. Fent egy tábortűz vár ránk. Leülünk mellé, és gondolatban felidézem, milyen volt Tris, amikor az épület tetejéről a hálóba esett. Gyönyörű arca, mosolya még mindig előttem van, akárhányszor lecsukom a szemem. Zeke megkérdi tőlem:

- Mennyi az idő, Négyes?

- 21:42 – felelem.

- Ideje mennünk - mondja Christina.

- Menjünk - vágja rá Uriah

Elindulok a Barátságosakhoz az édesanyámat meglátogatni. Tudom, sokat hibázott, de mégis ő az anyám. Remélem, jól érzi ott magát. Marcusszal rég nem tartom a kapcsolatot, tudomásom szerint a Hivatalban dolgozik. Evelyn azt mondta, valami fontos dologról szeretne velem beszélni, kíváncsi vagyok mi az. Az üvegház előtt láttam meg őt. 

- Szia! - Látom rajta, nagyon örül, mert itt vagyok. - Mi baj? Miért hívtál ide?

- Nincs semmi baj, csak azért mondtam, hogy fontos dologról szeretnék beszélni veled, mert féltem, nem jössz el...

- De anya, miért ne jönnék el? Amúgy is hiányoztál, és el akartam jönni ide.

- Hiányoztam? ... Na, mindegy is. De most te mesélj, hogy vagy? Hiányzik? Úgy értem Tris.

- Igen, nagyon. Bár minden egyes nappal könnyebb elfogadni, hogy nincs itt velem. 

Evelyn azt mondta, aludjak ott, mert későre jár az idő. Másnap nincs semmi dolgom. Felhívom Torit, mert egy kis meglepetést szeretnék a többieknek. Kicsöng, felveszi:

- Igen, tessék. Ki az?

- Szia, én vagyok az, Négyes. Azt szeretném kérdezni, ráérsz pár tetoválásra?

- Persze, jöhettek! 

- Fél óra, és ott vagyunk!

- Oké.

Megkeresem Christinát, Uriah-t, Zeke-t. Sajnos Shauna nem ér rá. Elindulunk Torihoz, az ajtó előtt megkérdem a barátaimtól:

- Ki akar tetoválást?

Mindenki igent mond. Míg Tori Christinát tetoválja, azon gondolkodom, nekem mi legyen? Megvan! Tris neve lesz a kitűnő választás.

- Te jössz!

- Megyek - válaszolok

- Mit kérsz és hova?

- SZERETLEK TRIS! A karomra.

- Az megoldható.

Leülök a székbe, és várom, hogy befejezze. Nem fáj, szinte már jólesik. A sok fájdalom megerősített... Kész, gyönyörű lett. Olyan, mint aki viselte, csodaszép Tris! 

Felmegyek a Hancock épület tetejére. A magammal hozott ejtőernyővel le fogok ugrani. Be akarom bizonyítani magamnak, mennyire szeretem Trist. Az ugrás közben úgy érzem, mintha itt lenne mellettem, hallom hogyan lélegzik. Mielőtt leérek, a nevét zokogom bele a kavargó szélbe. Együtt zuhant velem, és ez olyan volt, mint amikor az első csókot adtam neki. 

Sietek haza, mert holnap Amarral elmegyünk a Hivatalba. Nem tudom szeretnék-e Marcusszal találkozni, bár egyáltalán nem biztos, hogy fogom látni őt. Remélem, olyan helyen dolgozik, ahol nem kerül kapcsolatba emberekkel. Reggel Amar a kerítésnél vár. Üdvözöl.

- Szia Négyes! 

- Szia. 

- Mehetünk?

- Igen.

Beszállunk a teherautóba, és elindulunk. Ahogy egyre közeledünk, azon gondolkodom, vajon miért megyünk oda. Mivel Davidet leváltották a tette miatt, helyére egy új vezető került. Matthew az. Tehát vele fogunk beszélni. Amar bekopog az ajtón, és bemegyünk a terembe, ahol nincs senki rajtunk kívül. Matthew elkezdi a mondanivalóját: 

- Mivel a mai nap folyamán már sok vezetőnek mondtam el ezt, rövid és gyors leszek: A hivatal minden várostól, egy új szabály betartását követeli, amely nem más mint: 

"Azon város bármely lakója szándékosan kimondja azt a szót, hogy ELFAJZOTT, az a személy súlyos büntetésben részesül." Ezáltal szeretnénk minden ember emlékezetéből kivonni azt, hogy voltak, vannak és lesznek genetikailag sérült emberek.

Amar azt mondja Matthewnak:

- Értettük és köszönjük!

- Szívesen!

Otthon azt kéri tőlem, mondjam be a kivetítőkön keresztül az új szabályt. Ha ez megtörtént az emberek végre békében élhetnek. 

Telnek-múlnak a napok, hónapok, végre béke uralja a várost. Most már biztos, Tris halála kellett ahhoz, hogy az emberek békében éljenek. KÖSZÖNJÜK, TRIS! 



Ne felejtsetek szavazni!

16 megjegyzés:

  1. 10/7
    10/8
    10/8
    10/10
    Nagyon gyorsan haladt a történet. Amúgy szépen használtad a kulszavakat. :)

    VálaszTörlés
  2. 10/7
    10/8
    10/9 ( Négyes egy kicsit csöpögős lett...)
    10/8
    10/9
    Az zavart a legjobban,hogy állandóan mentek valahova ... szóval megérkeztek az A pontba és rögtön mentek a B-be ...
    Nem lett rossz a történet,és jól használtad a kulcsszavakat :) Ügyes vagy !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ezer bocsánat :D Most nézem hogy eggyel több pontot adtam :$
      A harmadik akar lenni a második :D Tényleg bocsi

      Törlés
  3. Hali!
    1.) 10/6
    2.). 10/8
    3.). 10/9
    4.). 10/10

    Nekem nagyon tetszett, a stílusod, az egyetlen amibe beleköthetek, az az, hogy tulajdonképpen körbeutazták a várost, egy helyen pedig alig maradtak. Lehet, hogy érdemesebb lett volna valamiről csak megemlékezni. De nagyon tetszett, csak így tovább :)

    Katniss

    VálaszTörlés
  4. Szia.
    Ez az én véleményem:
    10/7
    10/7
    10/8
    10/10
    Azért pontoztam le a történet tetszését,mert túl sok mindent akartál egy ilyen kis novellába bele zsúfolni.Az eleje tetszett,de a végére egy picit sok volt ez a rengeteg utazás.Ehelyett egy pörgős, cselekménydús kis részt képzeltem volna el.Csak egy pl. Négyes jól helyben hagyja Matthew-t,azért mert el akarják felejteni az elfajzottakat,vele együtt Trist.
    De figyelem,ez egyéni vélemény.Csak tanács féleseg.
    Amúgy tetszett. További sikereket :3

    VálaszTörlés
  5. 10/9
    10/8
    10/9
    10/10
    Nagyob tetszett a stori de tényleg nagyon gyorsan haladtal. A kulcsszavakat szerintem nagyon jol hasznaltad rendesen belevoltak épitve nem ugy hogy olyan érzetem lenne hogy kenyszerbol vannak ott. Négyes lelki világát kicsit fura volt. De nagyon jo lett es sok sikert *.*

    VálaszTörlés
  6. 10/7
    10/8
    10/7
    10/9
    A legnagyobb baj az volt, hogy nagyon gyorsan haladtál a történettel. Mindig mentek valahova, szaladgáltak, mint a mérgezett egér. Ennek ellenéte tetszett a történet.

    VálaszTörlés
  7. 10/7
    10/7
    10/7
    10/9
    Kicsit kevesebb történés elég lett volna és jobban kidolgozva. Köszönöm az írást.

    VálaszTörlés
  8. 10/3
    10/6
    10/5
    10/9

    Nagyon igyekeztem élvezni a történetet, de egyszerűen (számomra) lehetetlen volt. Minden második mondatban van szóismétlés, mondatvégi írásjel helytelen használata, és a cselekmény...
    Szerintem arról ne is beszéljünk! Úgy pörgött, hogy valami borzalom. Amikor egy kiváló gondolatmenet, szép, értelmes mondat következett volna, úgy átsuhantunk rajta, mint a pinty. Nagyon szerethető lett VOLNA, ha jól, pontosan ki van dolgozva.
    A szereplők kidolgozásával nagyjából meg vagyok elégedve, de! Négyes és minden más karakter felszínesre sikerült. Nincs köztük elmélyült beszélgetés, amiből meg lehetett volna állapítani a trilógiához való hűségét, így a pontozás ezen szakaszában nem is igazán tudok reálisan osztályozni.
    Az író stílusa enyhén szólva közepes. Viszont jóindulatú voltam. A hibákat már megemlítettem, így javaslom, hogy emberünk máskor ne a történet vázlatát küldje be! Mert ez egy sztorinak maximum az erősen kidolgozott skicce. De akkor is csak skicc.
    Egyetlen pozitívum, hogy a kulcsszavak szépen és jó szövegkörnyezetben vannak elhelyezve. Valamint, az alapötlet jó volt, sőt, nagyszerű, csak kérlek, jobb kidolgozást!

    VálaszTörlés
  9. - Mennyire tetszett a törénet, 1-10ig (1.)
    - Mennyire karakterhű a történet, 1-10ig (2.)
    - Az író stílusa, 1-10ig (3.)
    - A kulcs kihasználása, 1-10ig. (4.)
    1. 10/3
    2. 10/5
    3. 10/5
    4. 10/8

    A történet számomra alig volt élvezhető. Minden második mondatban, ugrottunk az időben. Az egész történet úgy pörgött, hogy alig bírtam követni.
    Ebben a novellában Négyes egyáltalán nem volt "karakterhű". Nem gondolnám, hogy a karjára tetováltatná Tris nevét...
    Az író stílusa nekem nem igazán jött be, és erről ennyi elég lesz...
    A kulcsszavakat viszont használta, ezért arra jobb pontot adtam. :)

    VálaszTörlés
  10. 10/5
    10/5
    10/5
    10/9

    Elég pörgősre sikerült. Nem győztem váltogatni a képeket a fejemben. Mire elképzeltem az egyik szituációt és kezdtem volna belemélyülni, már ott is voltunk a következő helyszínen. A novella hosszához képest szerintem túl sok az esemény, meg a karakter is. Olyan mintha mindenkit bele akartál volna zsúfolni a történetbe, nehogy kimaradjon valaki. Hiányoltam a tartalmasabb párbeszédeket is. Szinte mindenki csak egy-egy szót mondott, ezzel el is volt intézve a dolog. Így ami a karakterhűséget illeti, számomra igazából csak Négyes esetében értékelhető. Ez a mindenkivel jópofizós, sehol egy frappáns beszólás, meg Szeretlek Tris tetkó nem annyira hozta vissza nekem az eredeti karaktert.
    A kulcsszavak viszont tetszettek. :)
    Köszönjük!

    VálaszTörlés
  11. Ez a novella annyira felháborító, hogy inkább nem is pontozok.
    Habcsók, sírós, ömlengős, ROSSZUL KIDOLGOZVA. Ennyivel mindent elmondtam.

    VálaszTörlés
  12. 10/6
    10/8
    10/7
    10/9

    Nekem kicsit túl sok volt a helyszín. Mindig mentek valahova. Egyébként nem volt rossz, csak néha kapkodós volt. Lehetett volna hosszabb, jobban kifejtve az egyes események.
    A kulcsszavakat jól használtad.
    Köszi

    VálaszTörlés
  13. Orsival egyetértek.
    10/7
    10/7
    10/8
    10/10

    VálaszTörlés
  14. hello bcsi,hogy elegge lepontozom, de nemkem nem nagyon tetszett:
    10/7
    10/6
    10/8
    10/9
    Lilly

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És hát...nem trtént a fanci-ban semmi más csak megérkeztek egy helyre és aztán mentek más hová...nagyon gyorsan haladt es Tobis karaktere is kicsit fura vol...de en nagyogyon szigoru vagyok,ugyhogy lehet meg jobb leszel eggy nap :D

      Törlés