Fanfic fordítás: Megint te - 8. fejezet


Megérkezett a Megint te 8. fejezete. Ezúttal kiderül, hogy nem feltétlenül mindig jó ötlet, ha munka után inni mész a munkatársaddal, főleg ha az illető a volt oktatód. Jó olvasást!
A fordítás J.R. érdeme.
Az eredeti történet ITT olvasható.



8. fejezet - Tobias


A szimulációk után érzelmileg teljesen kimerültem. Egy kupacban roskadok a székre Négyes mellé. Vajon érzi azt, amit én? Mintha a beavatottak fájdalma ránk terhelődne azzal, hogy nézzük a szimulációikat? Nem csoda, hogy egy alkalommal berúgott. Emlékszem a szimulációkra a beavatásomból, szörnyű volt. Nem is gondoltam, hogy másikat nézni, ahogy teljesítik, rosszabb lesz. Miután végig néztem a tizenkét tizenéves kínzását, tudom mire van szükségem.

- Négyes - érintem meg a karját.
- Hah?- mondja lassan, valószínűleg ő is érzi.

- Menjünk inni.

Belépünk a bárba és mindketten sört kérünk. Mindig fárasztó munkán kívül a közelében lennem. Alig ismerem őt, de azt hiszem, sikerült kifejlesztenünk valamiféle barátságot. Csendben kortyoljuk a söreinket. Egyre több italt rendelünk, és úgy érzem, az agyam kezd elhomályosulni, ahogy nem tudom kontrollálni, mi hagyja el a számat.

- Őrültség azt mondani, hogy hiányzik az otthonom, mármint az Önfeláldozók? - kérdezem sóhajtva.

- Igen - mondja tömören.

- Te nem éltél ott, nem tudhatod, hogy milyen. Nem olyan rossz, mint mindenki képzeli - válaszolom. 

Nem szól semmit, így én se. Nem vagyok részeg, de az alkohol beszél belőlem.

- Csak egy olyan személyt ismerek rajtam kívül, aki az Önfeláldozóktól jött ide. T-T-T valami Eatonnak hívják. Sosem találkoztam vele. Kíváncsi vagyok, hol lehet. - úgy néz ki kényelmetlen neki a téma. Lehet túl sokat ivott.

- Azt hittem találkozom vele, amikor ide jövök. Mert van bennünk valami közös. Az apáink is jó barátok. Az apja Marcus Eaton. Magas szerepet tölt be a kormányban. Mindenki szereti őt, ezért utáltam mindig is. Mindig, olyan... nyugtalanító volt. Hideg, vakító, ijesztő szemei voltak. Olyan, mintha lenne egy bazi nagy, botrányos titka. 

Négyes úgy néz ki, mint aki mindjárt hány. Valóban túl sokat ihatott.

- Talán Tobias nem akarja, hogy megtalálják - mondja néhány perccel később. Majd szó nélkül ki megy a bárból. Honnan ismeri Tobias nevét?

Iszok egy kis kis vizet, és megpróbálok kijózanodni, majd megtalálni Christinát. Rég nem csináltunk semmi csajosat, és szükségem van- hoppá!

- Hopsz, bocsi, nem figyeltem hova megyek - nézek fel. - Oh, szia Jared. - Úgy néz ki, örül nekem.

- Tris, az szeretném kérdezni, tudom, hogy azt mondta, gondolkodsz a dolgon, de igazán örülnék, ha lenne kedved eljönni velem valahova ma este - mondja furcsán magabiztosnak tűnve.

- Mi? Oh, hm, oké? - Most tényleg igent mondtam?

- Nagyszerű, hétre érted megyek. - Megölel, majd elfut, én meg csak állok ott kábultam.

Most már tényleg meg kell találnom Christinát.

A szobájához rohanok, majd dörömbölni kezdek az ajtón.

- Jövök! - Susogást és halk beszélgetést hallok bentről. Kinyitja az ajtót. Az arca kipirult, haja kócos, a felsője kigombolva, ajkai duzzadtak.

- Will itt van? - Ebben a pillanatban Will kisétál az ajtó.

- Szia Tris, csá Tris! - Ez minden, amit mond, majd elmegy.

Megrázom a fejem és nevetek. Christinának és nekem van mit megbeszélnünk.

- És ma este hétkor randim lesz - fejezem be. Christina arca felragyog.

- Drágám, egy örökkévalóság óta nem voltál randin, persze hogy furcsa érzéseid vannak miatta. Nem aggódj. Elintézem, hogy jól dögösen nézzél ki, hogy nem lesz félnivalód. Mit akarsz felvenni a randira? - kérdezi.
- Ezt? - mutatok a nadrágomra és a trikómra.

- Az ki van zárva.Tessék, adok valamit az enyéim közül - mondja, majd turkálni kezd a szekrényében. A szoknyámat nem vehetem fel, mert abban voltam a bulin is.

- Tessék - nyomja a kezembe egy felsőt.

- De ez egy póló - mondom.

- Nem, ez egy ruha - hallgattat el.

Néhány órával később a hajam lépcsőzetes fürtökben van, a szempilláim hosszabbak, és arany színűre van festve a szemhéjam. Egy fekete, szűk, pólószerű ruha van rajtam. Készen állok a randimra Jareddel.





3 megjegyzés:

  1. Ez a fejezet is tetszett. (Melyik nem?) Négyes kicsit elszólta magát, nem? Remélem, a randi nem úgy sikerül, ahogy Jared elképzeli. Várom a folytatást. Köszi a fordítást!!!

    VálaszTörlés
  2. Jaj nem akarom azt a randit! Hol van 4-es? Jó, hogy tényleg elszólta magát, azért lassan alakul remélem valami, ha rövidek is a fejezetek! Hálás vagyok a fordításért, és nagyon várom mindig a folytatást (jó, hogy Bia kiírta mikor jönnek, mert akkor nem kell naponta 100-szor feljönni az oldalra, és a munkám miatt néha nem is tudok. Csakazértis :))) Ja a neten találtam egy oldalt ahol elkezdték a visszaszámlálást, hogy mikor lesz az Allergitant 1. bemutatója!

    VálaszTörlés
  3. Csak én hittem azt hogy kicsit jobban le fognak részegedni és olyanok derülnek ki amiknek nem kéne ?? :'D De hát ez van... Mondjuk ez a megoldás se volt rossz :D Na jó..Jared elmehet a sunyiba ! Nem látja hogy itt egy FourTris kapcsolat van születőben ?? .__. Nagyon remélem hogy a randi rossz lesz így Tris elfelejti és VÉGRE észreveszi Négyest ;) Ez az a történet ahol a naaagyon lassan fejlődik ki egy kapcsolat...És ez így tök jó :D Várom a folytatást és nagyon örülök hogy fordítod ezt a fantasztikus ficit <4 :)

    VálaszTörlés